Image

ΞΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

Οι πληροφορίες είναι δωρεάν ΜΟΝΟ για όσους θα αναθέσουν την διεκπεραίωση του αιτήματος τους στο γραφείο μας(είτε τηλεφωνώντας στο 210-6121210 είτε προσερχόμενοι στο χώρο μας) .

Θα πάρετε προσωρινή βεβαίωση για να οδηγείτε και το οριστικό δίπλωμα σε 15-20 ημέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Για όλες τις ξένες άδειες οδηγησης απαιτείται αντικατάσταση με ΕΛΛΗΝΙΚΗ είτε είναι ΕΕ είτε Αμερικής -Καναδα κ.λ.π.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Πότε πρέπει να αντικαταστείστε το ξένο δίπλωμα:

Εάν το δίπλωμα σας είναι οποιασδήποτε χώρας της ΕΕ , και κατοικείτε στην ΕΛΛΑΔΑ για πάνω από 1 χρόνο συνεχούς και μόνιμης διαμονής, τότε είσαστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε το δίπλωμα(υπο κάποιες προυποθέσεις) . Ολα τα διπλώματα της Ευρ. Ένωσης κρατούνται από το Ελληνικό Υπ. Συγκοινωνιών και αποστέλλονται στην χώρα σας . Όταν πάτε στην χώρα σας για να μείνετε μόνιμα μπορείτε να το πάρετε πίσω. Εάν έχετε διεθνές (Εκτός ΕΕ) μπορείτε να οδηγείτε στην Ελλαδα έως ότου λήξει δηλ. 1 χρόνο. Στην συνέχεια θα πρέπει να το μετατρέψτε σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ή να το ανανεώσετε στην χώρα προέλευσης.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

- Να έχετε δίπλωμα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ από τις χώρες: ΕΕ,ΕΛΒΕΤΙΑ, ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ,ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

-Να έχετε  Φωτοτυπία ταυτότητος ή Ελληνικού διαβατήριου εν ισχύ

- Να έχετε πρωτότυπο Παλαιού Διπλώματος Να ισχύει η ξένη άδεια έως την στιγμή που θα υποβάλλουμε στο Υπουργείο την αίτηση, εάν δεν ισχύει και απαιτείται αναθεώριση, δείτε τελευταία παράγραφο αυτής της σελίδας

- Πρωτότυπο & Φωτοτυπία άδειας Παραμονής εάν είστε αλλοδαπός βλέπε εδώ

- Διαβατήριο της χώρας προέλευσης (πρωτότυπο και φωτοτυπία)

- Εάν είστε διπλωματικός υπάλληλος Πατήστε εδώ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

- Να πάρετε Παράβολο 30 € για την νέα άδεια οδήγησης από την τράπεζα ή θα το πάρουμε εμείς

- Θα βγάλετε 1 φωτογραφία για δίπλωμα

Στην συνέχεια θα έλθετε στην σχολή για τα περαιτέρω προσκομίζοντας , φωτό, ταυτότητα, ξένο δίπλωμα, ΑΦΜ, διαβατήριο ξένης χώρας, άδεια παραμονής εάν είστε αλλοδαπός,

Το γραφείο θα αναλάβει την μετατροπή του διπλώματος σας και θα σας εκδώσει βεβαίωση κατάθεσης με την οποία θα μπορείτε να οδηγείτε νόμιμα εώς την παραλαβή του οριστικού διπλώματος.

Σε περίπτωση κλοπής –απώλειας, απαιτείται και παράβολα των 30€ και των 9,02€ απο την τράπεζα, επίσης παράλληλα με την μετατροπή απαιτείται ακόμη:

Υποβολή Αίτησης στο Υπ. Μεταφορών της χώρας έκδοσης για να στείλουν το driving records στην Ελλαδα υπηρεσιακά- αυτό θα το αναλάβει το εδώ Υπ. Μεταφορών αφού υποβληθεί η αίτηση.

Σε περίπτωση που το δίπλωμα σας θέλει και αναθεώρηση, θα πρέπει να πάτε στους γιατρούς(για την διαδικασία θα σας ενημερώσει το γραφείο), γιατρούς για την αναθέωρηση  θα βρείτε εδώ.

Εάν είχατε μετατρέψει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ σας δίπλωμα σε ΕΕ και θέλετε να το μετατρέψτε ξανά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τότε θα ακολουθείστε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ νομοθεσία. Μην κάνετε τίποτα εάν δεν επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή 

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡ. ΕΝΩΣΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡ. ΕΝΩΣΗΣ

Πότε πρέπει να αντικαταστήστε το ξένο δίπλωμα:

Εάν το δίπλωμα σας είναι οποιασδήποτε άλλης χώρας εκτός της ΕΕ , και κατοικείτε στην ΕΛΛΑΔΑ για πάνω από 1 χρόνο συνεχούς διαμονής, τότε είσαστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε το δίπλωμα . Εάν όμως η μόνιμη διαμονή σας δεν είναι στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό και κάνετε κάποια ταξίδια στην ΕΛΛΑΔΑ, τότε δεν χρειάζεται να το αλλάξετε.

Πρέπει να γνωρίζεται ότι το δίπλωμα σας( στην περίπτωση αλλαγής) θα κρατηθεί από το Ελληνικό Υπ. Συγκοινωνιών και θα το πάρετε όταν φύγετε από την Ελλαδα ή θα σταλεί στην χώρα έκδοσης,

Εάν έχετε διεθνές: Μπορείτε να οδηγείτε στην Ελλάδα έως ότου λήξει δηλ. 1 χρόνο. Στην συνέχεια θα πρέπει να το μετατρέψτε σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

- Να έχετε δίπλωμα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ από τις χώρες: ΗΠΑ/ ΚΑΝΑΔΑ/ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ /ΙΑΠΩΝΙΑ/ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ (Από Ν. Αφρική την πλαστική κάρτα)

- Να έχετε Φωτοτυπία ταυτότητος ή Ελληνικό διαβατήριο πρωτότυπο εν ισχύ

- Να έχετε πρωτότυπο Παλαιού Διπλώματος Να ισχύει η ξένη άδεια έως την στιγμή που θα υποβάλλουμε στο Υπουργείο την αίτηση. Εάν έχει λήξει πρέπει να πάτε πίσω στην χώρα έκδοσης και να το αναθεωρείστε , εάν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να βγάλετε καινούριο δίπλωμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ -

-Πρωτότυπο & Φωτοτυπία άδειας Παραμονής εάν είστε αλλοδαπός πατήστε εδώ

- Διαβατήριο της χώρας προέλευσης (πρωτότυπο και φωτοτυπία)

- Εάν είστε διπλωματικός υπάλληλος βλέπε εδώ

- Να ζητείστε μετάφραση της άδειας οδήγησης. ( Επικοινωνήστε με το γραφείο για να σας ενημερώσουμε πως θα κινηθείτε σχετικά με την μετάφραση)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

-Θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση στο Υπ. Μεταφορών της χώρας έκδοσης για να στείλουν το driving records στην Ελλάδα υπηρεσιακά( αυτό θα το φροντίσουμε εμείς), αφού φθάσει στην Ελλάδα ,θα χρειαστούν 2 μήνες περίπου τότε θα κάνετε τα ποιό κάτω

- Να πάρετε Παράβολο 30 € και 1 των 50 από το Δημ. Ταμείο (θα τα πάρουμε εμείς).

- Θα βγάλετε 4 φωτογραφίες για δίπλωμα

- Στην συνέχεια θα πάτε γιατρούς που θα βρείτε εδώ , προσκομίζοντας τα παράβολα, την ταυτότητα και 2 φωτογραφίες, τους γιατρούς θα τους πληρώστε με μετρητά 10€ το καθένα.

- Στην συνέχεια θα έλθετε στην σχολή για τα περαιτέρω προσκομίζοντας , φωτογραφίες, ταυτότητα, χαρτιά γιατρών, ξένο δίπλωμα, ΑΦΜ, διαβατήριο ξένης χώρας, άδεια παραμονής εάν είστε αλλοδαπός, τα παράβολα ενώ η μετάφραση θα πάει στο Υπουργείο υπηρεσιακά.

Το γραφείο θα αναλάβει την μετατροπή του διπλώματός σας και με την κατάθεση των δικαιολογητικών θα σας εκδώσει βεβαίωση με την οποία θα μπορείτε να οδηγείτε νόμιμα έως την παραλαβή του οριστικού διπλώματος.

Σε περίπτωση κλοπής –απώλειας- παράλληλα με την μετατροπή , εκτός από να δηλώστε στην αστυνομία την απώλεια, πρέπει να αγοράστε 2 παράβολα από το Δημ. Ταμείο 1 των 30€ και 1 των 9,02 , τα παράβολα θα τα προσκομίστε στην σχολή