Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Facebook

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 
Η Κοινωνία μας είναι αυτή που παράγει την Οδική Ανασφάλεια!
Η ελλιπέστατη  εκπαίδευση των χρηστών των οδοστρωμάτων(οδηγών και πεζών) σε όλα τα επίπεδα, έχει ολέθρια αποτελέσματα στους δρόμους. Προσπαθούμε μέσα  σε ελάχιστο χρόνο,  στο πιο αφιλόξενο κυκλοφοριακό περιβάλλον της Ευρώπης, να εκπαιδεύσουμε την νέα γενιά οδηγών, λειτουργώντας επανορθωτικά σε μια κοινωνία που έχει δημιουργήσει την  Οδική Ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα λόγω κακής εκπαίδευσης και κακής κυκλοφοριακής αγωγής των παλαιών γενεών οι οποίες και επηρεάζουν τους νεότερους διότι είναι πιο πεπειραμένοι και οι νέοι τους έχουν σαν ΠΡΟΤΥΠΑ.
Οι νέοι οδηγοί ακόμη και με την μικρή εκπαίδευση που δέχονται (21 ώρ θεωρητικά και 25 Πρακτικά) έχουν μια πολύ καλή κυκλοφοριακή υποδομή για να συνεχίσουν με επιτυχία την κυκλοφοριακή τους καριέρα, αρκεί εμείς οι παλαιότεροι να μην τους επηρεάζουμε με πεπαλαιωμένες απόψεις και συμπεριφορές. Μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία εξελίσσεται και άρα πρέπει να προσαρμοσθεί και ο τρόπος που οδηγούμε..
 
Η ελλιπής εκπαίδευση των χρηστών των οδών (οδηγών και πεζών) , έχει ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και 60 τραυματίες καθημερινά. Οδυνηρή στατιστική παρατήρηση για να γίνει κάτι, προκειμένου να εκλείψει ο θλιβερός αυτός απολογισμός.
Η κοινωνία μας παράγει οδική ανασφάλεια! Και αυτό οφείλεται σε 2 παράγοντες:
1- Στην αμέλεια της Κεντρικής διοίκησης για υποδομές οδικής ασφάλειες όπως σωστοί δρόμοι, σωστή σήμανση, μόρφωση και επιμόρφωση των πολιτών από το δημοτικό
2- Στην κακή νοοτροπία των παλαιών οδηγών και στην έλλειψη προσαρμογής στην νέα τεχνολογία και η επιρροή που ασκούν στους νεότερους , τις περισσότερες φορές άθελα τους, διότι τους θεωρούν τα πρότυπα τους
 
Οι εκπαιδευτές ζούμε και εργαζόμαστε στους δρόμους, γράφοντας χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης και λειτουργούμε επανορθωτικά σε μια κοινωνία που παράγει ΟΔΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ λόγω των ανωτέρω παραγόντων 
ΠΑΛΑΙΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΟΔΗΓΩΝ
«Στους δρόμους σήμερα κυκλοφορούν 3 γενιές οδηγών, εκ των οποίων οι δύο προηγούμενες, στερούνται βασικών γνώσεων κυκλοφοριακής αγωγής.
Η προσδοκία μας να δημιουργήσουμε ένα σύστημα χορήγησης αδειών οδήγησης ασφαλές, αξιόπιστο, αδιάβλητο έχει δρομολογηθεί  λόγω μεμονωμένων προσπαθειών κάποιων ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ εκπαιδευτών 
Με τα σημερινά δεδομένα θεωρώ αδύνατη την εκπαίδευση μιας 4ης γενιάς οδηγών που δεν θα έχει σχέση με τις προηγούμενες και θα θεωρεί τη συμμετοχή της στην κοινωνία της κυκλοφορίας ένδειξη πολιτισμού, εκτός και αν οι παλαιότερες γενιές τους αφήσουν ανεπηρέαστους( βελτιώνοντας την κυκλοφοριακή αγωγή τους).
 
Που θεωρώ ότι εντοπίζεται το πρόβλημα?
Είναι πολύ εύκολο να αποθέσουμε  όλες τις ευθύνες στην κεντρική απρόσωπη διοίκηση( και βέβαια έχει ευθύνη η πολιτεία) και να εξαιρέσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα ( ο χρήστης του δρόμου) από το μερίδιο ευθύνης που πρέπει να του αποδοθεί , που είναι πολύ μεγάλο
 
Τι προτείνω  σαν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ 30 ετίας προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια:
Πρέπει να καλλιεργηθεί με τρόπο μόνιμο και διαρκή η σωστή κυκλοφοριακή κουλτούρα, που θα αρχίζει από το σχολείο σαν υποχρεωτικό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και μέχρι τα ΑΕΙ
Θα καταλήγει στην ποιοτικότερη εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών, με εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και θα συνεχίζεται και θα συνυπάρχει με την μορφή της κατάρτισης σε όλη την διάρκεια της ζωής του.
Πάνω από όλα όμως η πολιτεία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κακής κυκλοφοριακής αγωγής ( άμεσα) εφαρμόζοντας τους υπάρχοντες νόμους με αξιόπιστο και αδιάβλητο τρόπο
 
Η πλειοψηφία των εκπαιδευτών ,με δική τους πρωτοβουλία, έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα εκπαίδευσης, κατάρτισης και αξιολόγησης οδηγών, ασφαλές, αξιόπιστο, τελευταία και αδιάβλητο ( παρά τα όσα ακούγονται) στο φινάλε η ικανοτητα του υποψηφίου τελειοποιείται και κρίνεται απο τους εκπαιδευτές  και όχι απο τους εξεταστές, με στόχο την παραγωγή μιας νέας γενιάς οδηγών σύμφωνα με της απαιτήσεις της κοινωνίας για την απεγνωσμένα ζητούμενη, χρόνια τώρα, Οδική Ασφάλεια!
Έχουμε καταθέσει προτάσεις για ένα  καινούργιο  σύστημα που θα στηρίζετε στις νέες τεχνολογίες με την  διαδραστική συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (σχολεία, σχολές οδήγησης, δήμοι, εταιρείες,  πολίτες, υπηρεσίες) 
 
Έχουμε οραματιστεί ένα σύστημα το οποίο θα είναι ταυτόχρονα μητρώο εκπαιδευτή, σχολής οδήγησης, ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο., υποψηφίων οδηγών, εξεταστών,  αξιολογητών εξεταστών και αξιολογητών του συστήματος.
Να πάψει επιτέλους η διαπλοκή και οι ουρές στις υπηρεσίες που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα!
Θέλουμε ένα  ενιαίο    σύστημα  καταχώρησης ημερομηνιών θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, καταχώρησης προγραμμάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, καταχώρησης αποτελεσμάτων εξετάσεων, ελέγχου εργασίας εκπαιδευτών, ποιοτικού ελέγχου εξεταστών και εκπαιδευτών, δημιουργίας εξεταστικών επιτροπών, πιστοποιήσεων δεξιοτήτων κ.α.
 
Κανείς δεν μας ακούει, Δεν μας θέλουν ούτε στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας…!
 
Εδώ και 35 χρόνια η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα διαπλάθεται από τους ίδιους διαχρονικούς παράγοντες που… επέτυχαν(?), ακόμη και το έτος 2010, να σημειώνονται στην χώρα μας 5 νεκροί καθημερινά και 60 τραυματίες από τροχαία δυστυχήματα!
Είναι βέβαιο ότι:
Τα μέσα υπάρχουν. Η γνώση υπάρχει. Οι νόμοι υπάρχουν. Η διάθεση και αυτή υπάρχει. Θεωρώ ότι το μόνο που λείπει , είναι η υπευθυνότητα των πολιτών και των υπευθύνων»
 
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ( Το κράτος αδιαφορεί) -ΑΝ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ- 
ΕΜΕΙΣ ( οι πολίτες) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, με δική μας πρωτοβουλία και με την βοήθεια των εκπαιδευτών , να μην σκοτωνόμαστε στους δρόμους, τουλάχιστον όχι λόγω έλλειψης ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- κακής σήμανσης - κακής κατασκευής του οδοστρώματος κ.λ.π..
και μια προτροπή  μην ΜΙΜΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ακόμη και αν είναι αγαπητά σας πρόσωπα ή τα πρότυπα σας
 

{fshare}{flike}

{videobox}Z2mf8DtWWd8{/videobox}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ